DAAD

DAAD

Montag, 16. Januar 2017

Известување

Почитувани,
денес 16.01.17 г. канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 09:00 до 17:00 часот, а утре 17.01.17 г. од 09:00 до 16:00 часот, но во среда и четврток на 18 и 19.01.2017 година ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Freitag, 16. Dezember 2016

Новогодишни и божиќни празници

Почитувани,

канцеларијата ќе биде затворена во период од 29.12.16 до 08.01.17 поради новогодишните и божиќните празници.

Frohe Weihnachten Euch allen und ein gutes Neues Jahr!

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Donnerstag, 15. Dezember 2016

Известување

Почитувани,
утре (16.12.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 11:30 до 14:30 часот, но во понеделник (19.12.) ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Sonntag, 11. Dezember 2016

Известување

Почитувани,

во понеделник (12.12.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Mittwoch, 23. November 2016

OnDaF и OnSeT тестирање - 2016/17

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

OnDaF и OnSeT 
тестовите за стипендија за постдипломски студии, како и за сите кандидати за стипендија за летен јазичен курс ќе се одржи на 14.01.17 (сабота) во Seavus Education Centеr
http://www.sedc.mk/contact-us/

Покана за тестирањето и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на е-пошта. 

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

Mittwoch, 2. November 2016

Интервју за кандидатите за постдипломски студии

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

интервјуата за кандидатите за стипендија за постдипломски студии ќе се одржат во период од 15 до 17.02.2017 година во Германската амбасада во Скопје.

Покана за интервју и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на е-пошта.


Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Канцеларија за врски

Mittwoch, 19. Oktober 2016

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Скопје

Почитувани,

во четврток (20.10.16) од 12:30 часот ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) на Бизнис академија Смилевски - БАС во Скопје.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје